Ystäväni oli tulossa kylään miehensä kanssa ja olin heille luvannut tarjota vanhanajan porsaankyljyksiä, niin mietin, että mitäköhän perunaa kyljysten kanssa tarjoaisi. Lapsuudessa tää ruoka tarjottiin käytännössä aina ranskalaisten tai keitettyjen perunoiden kera, mutta ne ei nyt vaikuttaneet hyvältä vaihtoehdolta. Muistinpa sitten, että oon kerran aiemmin tehnyt Hasselbackan perunoita ja tykättiin silloin niistä kovasti. Nepäs varmasti sopisivatkin hyvin tähän ruokaan, joten niitä sitten valmistamaan. Hyvin sopivat ja hyvää oli! (Niin ja helppoja valmistaakin ? ).
12 kpl keskikokoista kiinteää perunaa
laktoositonta voita
gluteenittomia korppujauhoja (tavallisetkin käy, mutta ei ole enää GL-ruoka)
(parmesanjuustoa raastettuna)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa tarvittaessa perunoille tasainen pohja (mulla oli sen verran ”tasaisia perunoita” ettei tasausta tarvittu).
Viillota perunat veitsellä melkein pohjaan asti. Apuna kannattaa käyttää esim. puukauhaa, jolloin viilto menee lähes pohjaan, mutta ei kuitenkaan.
Laita perunat uunin kestävään vuokaan ja laita jokaisen perunan päälle pieni nokare voita sekä voin päälle korppujauhoa.
Kypsennä uunissa n. 30 – 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä (kypsyyden voit varmistaa vaikka tökkäsemällä perunaa hammastikulla. Jos tikku uppoaa helposti, peruna on kypsä).
Mikäli haluat, raasta perunoiden pinnalle uunista oton jälkeen vähän parmesanjuustoa. Tarjoile heti esim. lihan tai kalan kanssa.
#peruna #uuniperuna #hasselbacka #hasselbackanperuna #lisuke #helpostihyvää #gluteeniton #laktoositon