Punajuuresta on tullut aikuisiällä mun yksi suosikkijuureksista. Siitä saa todella hyviä lisukkeita uunissa paahtamalla tai hauduttamalla. Tähän ruokaan on tykästynyt niin meijän perhe, kuin monet muutkin joille tätä on tarjottu. Voin siis lämpimästi suositella. 🙂 Tällä kertaa ruokaan käytettiin Roquefortia, kun se halvennuksessa oli, yleensä olen käyttänyt Aurajuustoa. Suolaa en ole valmistusvaiheessa ruokaan laittanut, kun noiden sinihomejuustojen suolaisuuksissa on eroja.
n. 2 kg punajuuria
n. 150 g sinihomejuustoa (esim. Aura)
1 sipuli
mustapippuria
3 prk kuohukermaa
Kuori punajuuret ja leikkaa ne paloiksi (mitä pienemmät palaset, sitä nopeammin tietty kypsyy. Mun “palaset” on yleensä sellaisia jotain palasten ja puoltikkujen väliltä eli n. pari senttiä pitkiä ja sentin paksusia). Kuori ja silppua sipuli.
Laita uunin kestävän vuoan tai padan pohjalle punajuuren palasia (noin kolmasosa). Lisää puolet silputusta sipulista ja paloittele noin puolet homejuustosta punajuurien ja sipulisilpun päälle. Rouhi päälle mustapippuria.
Sitten taas punajuurta (puolet siitä mitä on jäljellä), loput sipulista punajuurien päälle ja loput sinihomejuustosta.
Rouhi taas mustapippuria ja lisää loput punajuurista.
Kaada kermat vuokaan ja paista vuokaa 200 asteessa n. 2 tuntia. Anna padan hetken vetäytyä ennen murkinoimista. Tarjoile esim. lihan tai kanan lisukkeena tai nauti sellaisenaan. 🙂
#punajuuri #sinihomejuusto #pataruoka #kuohukerma #lisuke