Oon jotenkin kovasti tykästynyt vuonankaalin ulkonäköön ja makuun. Niinpä ajattelin kokeilla sitä tällä kertaa mozzarellan kanssa. Kastikkeena oli basilika-oliiviöljyä ja hyvin sopivat yhteen. Salaatti tarjottiin uunimakkaran kanssa ja kyllähän se sitä annosta (tietenkin) kovasti kevensi. 😉
2 pkt (200 g) mozzarellaa
1 pkt vuonankaalia
2 tomaattia
muutama tuoreen basilikan lehti
Kastike:
tuoreen basilikan lehtiä
oliiviöljyä
mustapippurirouhetta
merisuolaa
Tee ensin kastike. Laita basilikan lehdet kahvikuppiin ja silppua ne saksilla hienoksi. Lisää oliiviöljy, rouhaise joukkoon hieman mustapippuria ja merisuolaa. Jätä maustumaan.
Huuhtele vuonankaali viileässä vedessä. Viipaloi mozzarella ja tomaatti. Laita vuonankaalit salaattiastiaan (meillä oli iso laakea lautanen), jätä muutama kaali koristeeksi. Asettele vuonankaalin päälle vuorotellen limittäin mozzarellaviipaleita ja tomaattiviipaleita. Koristele basilikan lehdillä ja vuonankaalilla. Ripottele lusikan avulla kastiketta ympäriämpäri salaattia ja anna maustua vartin verran huoneen lämmössä (jääkaappikylmä mozzarellakin saa vähän makua kun lämpiää).
Tarjoile lisukkeena tai syö sellaisenaan.
#vuonankaali #mozzarella #salaatti #basilika #tuorebasilika #oliiviöljy