Mulla oli tiedossa useampien suklaakakkujen tekoa, joten pakastinta piti saada tyhjäksi. Raparperia oli jäänyt edelliseltä vuodelta ja siitä tulikin jo tehtyä sitä raparperi-jauhelihapataa iranilaisittain. Maku-lehdessä oli useampikin raparperiresepti ja sieltä huomasin erittäin helponoloisen kakun ohjeen; raparperi-suklaakakku. Reseptistä tuli todella herkullinen kakku ja mikä parasta, tämä tosiaankin oli helppo tehdä; kaikki aineet sekoitetaan kattilassa eikä vatkaamista tarvita! ? Kakun kypsyyttä kannattaa seurata tikulla, sillä ainakin mun uunissa kypsennykseen meni 65 minuuttia. Tein kakulle myös suositellun mascarponejuustokuorrutuksen, se oli liian makeaa mun makuun. Ehkä ensi kerralla kokeilen kuorrutukseen vähemmän sokeria ja vaikka hiukkasen sitruunan/limen kuorta joukkoon. Kakku on siis erinomaista ilman kuorrutustakin!
10 annosta
3 dl raparperin paloja
175 g laktoositonta voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl laktoositonta ruokakermaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (mä käytin Fazerin Cacao)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrutus
250 g mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria
Koristelu
50 g tummaa suklaata sulatettuna ja/tai rouhittuna
Kuori ja leikkaa raparperinvarret puolen sentin viipaleiksi.
Sulata voi kattilassa ja nosta kattila levyltä. Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.
Lisää muutamassa erässä keskenään sekoitetut vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele taikinaan rouhittu suklaa ja raparperit.
Kaada taikina 1,5 litran leipä- tai kakkuvuokaan (mä käytin 1,5 litran foliovuokia). Tasoita taikinan pinta tarvittaessa lastalla.
Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla 35 – 45 minuuttia, vuoan koosta ja muodosta riippuen (mulla tosiaan meni 65 minuuttia ennen kuin kakku oli kypsä). Kakku on kypsä, kun kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa.
Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen tomusokeri.
Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja viimeistele sulatetulla ja/tai rouhitulla suklaalla.
Kakun voi pakastaa (ilman kuorrutetta).
#raparperi #raparperikakku #kakku #suklaa #suklaakakku #jälkiruoka #kahvinkanssa #kevät #juhla #juhlat #laktoositon #voipakastaa #helppoajahyvää #helpostihyvää