Oltiin menossa Sammattiin sukulaisten ja kavereitten kanssa viettämään viikonloppua ja meijän vastuulla oli ruokatarjoilujen paikalle tuominen. OItiin käyty ostamassa hyvissä ajoin niin rapuja kuin tortilla-aineksia ja kaikki ostokset saatiin hienosti ängettyä jääkaappiin hyllyille sekä vihanneslaatikkoon. Perjantaina sitten kamat kasaan ja suuntana eteläinen Suomi. Mulla takaraivossa soi koko ajan, että jotain unohtui. Puolen tunnin ajamisen jälkeen se sitten pamahti mieleen! Jep, jääkaapin hyllyt tuli tyhjennettyä, sitä vihanneslaatikkoa ei. Näinpä meillä sitten oli aikas reilusti mm. creme fraichea kylmässä odottamassa kun viikonlopun jäljiltä kotio takaisin saavuttiin. Muistin, että pakkasessa on valmiiksi pilkottua raparperia ja siitähän se ajatus sitten taas lähti Muropohjan voi toki tehdä itsekin, jolloin saat tehtyä siitä myös vaikka gluteenittoman version. Mä olin laiskalla tuulella ja ostin pohjan valmiiksi ”nypittynä”. 😉 Ja himpskatti, että tästä tulikin hyvä piirakka!
Pohja
1 pkt valmista muropohjaa (tai tee pohja itse)
Täyte
200 g Arlan Crème fraichea
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 – 2 tl kanelia (voi jättää poiskin jos ei kanelista välitä)
n. 6 dl pilkottua raparperia
Päällinen
50 g voita
1 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
Painele valmis muropohja vuuan pohjalle ja reunoille (irtopohjavuoka voi olla hyvä idea, jos et omista silikonivuokaa, mulla oli Tupperin 2,4 l:n kakkuvuoka käytössä) ja laita pohja jääkaappiin noin tunniksi.
Sekoita kulhossa munat, ranskankerma, sokerit ja kaneli sekä raparperinpalat. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Valmista päällinen eli sulata voi kattilassa tai mikron kestävässä kahvikupissa. Sekoita voin sekaan sokeri, kaurahiutaleet ja suola.
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päällinen täytteen päälle. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia. Mun piirakka oli tässä vaiheessa aavistuksen ”tytisevä”, sammutin uunin ja jätin piirakan jälkilämpöön puoleksi tunniksi ja onnistui näin oikein hyvin.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Syö sellaisenaan tai tarjoa vielä extrana vaniljajäätelöä tai –kastiketta. Jos piirakkaa jää yli, säilytä se jääkaapissa.
#raparperi #raparperipiirakka #cremefraiche #raparperipiirakkacremefraichetäytteellä #jälkiruoka #jälkiruokaraparperista #helppoajahyvää