Tätä kakkua tehtiin rapujuhliin vuonna 2014 ja värinsäkin puolesta sopi kuin nenä päähän ko. juhlaan. Tehtiin kaksi kakkua, kun meitä oli sellaiset parisenkymmentä juhlijaa. Hyvää oli, kaikille riitti santsattavaakin ja kehuja tuli! Rapukoristetta ei päälle laitettu, oli muutoinkin nätin merensinen. Gluteenittoman tästä saa helposti vaihtamalla dominot gluteenittomiin kekseihin ja laittamalla vaikka vähän murskattuja piparminttukaramelleja joukkoon.
Tämänhän voisi tehdä joulun punaisena kakkuna, kun laittaa täytteeseen ja kiilteeseen punaista karamelliväriä. Vois kuvitella, että olis aika nätti! Täytyneepä kokeilla ens jouluna!
Alkuperäinen ohje on Kinuskikissan sivuilta (Rapujuhlien liköörikakku)
Piparminttu-valkosuklaakakku
Pohja:
200 g minttudominoita
50 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
vihreää ja sinistä karamelliväriä
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl (pipar)minttulikööriä
Kiille:
3 liivatelehteä
3 ½ dl vettä
2 rkl sokeria
2 tl sitruunamehutiivistettä
sinistä karamelliväriä
Vuoraa irtopohjavuoan (24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä sisäreunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikale, jotta saat kakun irtoamaan vuoasta siistimmin.
Hienonna keksit tehosekoittimella. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Värjää se sinivihreäksi karamelliväreillä.
Paloittele valkosuklaa kuumaa kestävään kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa (tai jos rohkenet, niin mikrossa miedolla lämmöllä). Yhdistä sulanut suklaa tuorejuuston kanssa.
Kuumenna likööri kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatteet. Sekoita suklaa-tuorejuustoseokseen. Yhdistä lopuksi kermavaahdon kanssa ja vatkaa seosta sen aikaa, että ainekset sekoittuvat.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli (vähintään kolme tuntia).
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna 1 dl vettä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon sokeri ja liotetut liivatteet. Yhdistä lopun veden kanssa, kun sokeri on sulanut veteen. Lisää sitruunamehutiiviste ja värjää siniseksi.
Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa reilut pari tuntia (me tehtiin kiille heti aamusta ja sai hyytyä ihan myöhäiseen iltapäivään asti).
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle ja nauti!
#liköörikakku #merensininen #minttudomino #valkosuklaa #piparminttu #hyydytettykakku #rapujuhlat #jälkiruoka