Kuten tuossa aiemmin raapustelin, että katseltiin Yleltä ohjelmaa Hairy Bikers: Villi Pohjola, jossa oltiin Venäjällä. Miekkoset laittoivat siinä niin herkullisen näköisiä liharuokia, joista totesin, että pakko päästä testaamaan. Toinen ruuista oli saslikki, jota meinaan testata kesälomalla, ihan pallogrillillä. Siitä siis reseptiä myöhemmin. Tämä ensimmäinen koklailu on vähän niin kuin pikaversio stroganoffista. Resepti mukailee setien tekemää ruokaa, mää sitä taasen muokkasin. Tästä mulla oli todella kovat odotukset ja ne todellakin täyttyivät! Hirrrmuisen herkullista!
n. 1 kg naudan tai härän sisäfilettä tai hevosen sisä- tai ulkofilettä
suolaa
n. 50 g voita
1 – 2 sipulia (mä käytin kolme pientä uutta sipulia varsineen)
n. 1 l herkkusieniä (tähän sopisi varmasti myös kanttarellit)
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
2 rkl makeaa sinappia
3 prk (360 g) laktoositonta smetanaa
1/2 dl konjakkia
n. 1 rkl limen mehua
Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Silppua sipuli ja viipaloi herkkusienet.
Laita kuumalle pannulle noin puolet voista ja kuullota siinä hetki sipulia. Laita sekaan herkkusienet ja paista kunnes ovat kauniin ruskeita ja pehmeitä. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon sinappi, limen mehu ja smetana, sekoita.
Lämmitä toinen paistinpannu todella kuumaksi, lisää loppu voi ja paista lihapalat pikaisesti (siten etteivät ehdi kypsyä läpi eli n. minuutti pari) pyöritellen. Kaada joukkoon konjakki ja sekoita. (Ei ole katastrofi, jos lihan nesteet tulee ulos, sillä koko hela hoito tulee ruokaan mukaan).
Kaada lihat sieni-sipuliseokseen, sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa tai limen mehua. Tarjoa esim. perunoiden kera.
#stroganoff #venäläinenkeittiö #liharuoka #nopeastivalmista #aikuiseenmakuun #gluteeniton #laktoositon #hyväänopeasti #pääruoka #viekielenmennessään