Työkaverini lapsella oli tulossa 12-vuotissynttärit. Koko perhe tykkää kovasti suklaasta, joten suklainen kakku oli toiveissa. Olin jo aiemmin hänelle tehnyt suklaatuorejuustokakun, joten nyt piti tehdä jotain muuta. Aikani netissä surffailtuani saavuin Kinuskikissan sivuille ja siellähän olikin aivan täydellisen kuuloinen resepti suklaan ystäville. Reseptiin tein sen verran muutosta, että käytin kostutukseen vaniljasokerilla maustettua maitoa, koska en ollut ihan varma siitä tykkääkö päivänsankari kahvin mausta. Palaute oli, että kakku oli todella hyvää!
Suklaakakkupohja
60 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 ½ dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
90 g laktoositonta voita
1 dl laktoositonta kevytmaitoa
3 munaa
Kostutus
1 ½ dl laktoositonta maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte
5 dl laktoositonta vispikermaa
200 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
300 g tummaa suklaata
Valuva suklaakuorrute
1 dl laktoositonta kuohukermaa
130 g tummaa suklaata
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Leikkaa suklaa rouheeksi. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon suklaarouhe.
Sulata voi. Lisää joukkoon maito ja sitten munat vispilällä sekoittaen. Yhdistä voi- ja jauhoseos keskenään. Kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Puutikulla tehty ”kypsyystesti” ei ole täysin luotettava, sillä pohjataikinan sisältämä suklaa tarttuu tikkuun, vaikka pohja olisikin jo kypsä. Ota kakku uunista, kun paistoaika on täynnä ja kakku on paistunut muhkeaksi. Vahinko ei ole sekään, jos pohja jää keskeltä hieman mutakakkumaiseksi. Anna kakkupohjan jäähtyä ja laita jääkaappiin. Leikkaa viileänä kolmeen osaan.
Sekoita kostuketta varten maito ja vaniljasokeri. Vatkaa vispikerma löysähköksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella.
Sekoita tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää suklaasula täytevaahtoon.
Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle vajaa puolet täytteestä. Laita seuraava pohja, kostuta, levitä täytettä ja nosta kanneksi viimeinen pohjalevy. Kostuta. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle.
Nosta kakku jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta täytekerrokset ja pinta jähmettyvät. Vinkki: Voit tasoittaa kakun pintaa lisää jähmettymisen jälkeen kastamalla levityslastaa kuumaan veteen. Lastan tulee olla hivenen kostea, jotta täyte ei tarraa siihen kiinni.
Mittaa kuorrutteen kerma kattilaan. Lämmitä, mutta älä keitä. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista.
Kaada hieman jäähtynyt kuorrute kakun keskelle. Levitä lastalla päällisosan päälle ja anna valua hallitusti kakun sivuille. Nosta samointein jääkaappiin jähmettymään.
#kakku #suklaa #tummasuklaa #tuorejuusto #suklaakakku #täytekakku #laktoositon #jälkiruoka #juhla #juhlat