Aasialaistyyppinen varhaiskaali-nuudelisalaatti
Flunssainen olo oli painanut päälle jo reilun viikon verran ja sitä myötä myös kokkailun intohimo oli täysin hukassa. Kun sitten sain allergialääkkeet ja alkoi aivosumu helpottamaan, niin johan sitä rupes ruoka-asiat kiinnostamaan. Pääsiäisen jälkeen ei hirmuisesti lammas-, kana- eikä lohiruuat kiinnostaneet, joten äyriäislinja kuulosti oikein hyvältä. Eipä muuta kuin suuntaus kauppahalliin ja siellä Kalaherkut Nygrenin tiskille.
Myynnissä olikin jo aiemmin hyväksi todettua marinoitua mustekalaa, joten sitä mukaan, kuten myös kivan kokoisia ja hyvännäköisiä jättikatkaravun pyrstöjä. Katkaravut laitoin marinoitumaan noin tuntia ennen paistoa jääkaappiin sweet chili -kastikkeeseen. Mustekalan ja katkarapujen kanssa tarjosin aasialaistyyppistä varhaiskaali-nuudelisalaattia. Alkuperäinen resepti on viimeistä murua myöten -blogista ja sitä sitten pikkaisen muokkailin. Ihanan kevyttä, helposti valmistuvaa ja todella hyvää!
½ pieni varhaiskaali
100 g riisinuudeleita
½ dl tuoretta vahvaa minttua
4 kevätsipulia varsineen
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
Kastike
3 limen mehu puristettuna
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
4 rkl soijakastiketta
1 rkl inkiväärisiirappia
2 rkl sweet chili -kastiketta
Kypsytä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele sen jälkeen kylmällä vedellä.
Suikaloi varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Silppua kevätsipuli ja valkosipulin kynnet ja hienonna minttu. Leikkaa riisinuudelit vähän pienemmiksi paloiksi.
Sekoita kastikkeen ainesosat keskenään.
Sekoita salaatin ainekset keskenään, lisää kastike ja sekoita. Anna maustua puolesta tunnista tuntiin.
Tarjoile esim. grillattujen katkarapujen kanssa.
#varhaiskaali #kaali #nuudeli #riisinuudeli #salaatti #lime #inkiväärisiirappi #valkosipuli #kasvisruokavalio #helpostihyvää #grilliruoka #lisuke #maidoton #laktoositon #gluteeniton #cabbage #noodle #salad #gingersyrup #garlic #easytodo #milkfree #lactosefree #glutenfree #sidedish #vegetable #vegetablediet