Jättikatkaravunpyrstöt chilikastikkeella
Jotain pientä piti keksiä Katjan possupadan alkuruoaksi ja Stockkalla oli sopivasti tarjouksessa jättikatkanravunpyrstöjä. Oikein hyviä olivat paistinpannullakin paistettuna, mutta näitä on ehdottomasti kokeiltava kesällä hiiligrillissä.
Katkaravunpyrstöt kannattaa ennen paistoa laittaa marinoitumaan sweet chili -kastikkeeseen noin tunniksi. Alla ihan näppärä kastikeohje, joka ei ole siitä makeimmasta päästä ja valmistuu aika nopsakkaasti. Käy myös hyvin dippikastikkeeksi maissilastuille.
150 g punaisia chilejä (medium)
2 dl sokeria
1 ½ dl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
Paloittele chilit, kuori ja paloittele inkivääri sekä kuori valkosipulin kynnet.
Laita chilit, inkivääri ja valkosipuli cutteriin ja jauha tasaiseksi massaksi.
Kaada seos kattilaan, lisää valkoviinietikka, sokeri ja suola. Keittele miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes seos on mennyt vähän kasaan.
Kaada valmis kastike puhtaaseen lasipurkkiin, jäähdytä ja säilytä kylmässä. Jääkaapissa kastike säilyy noin viikon.
#katkarapu #jättipyrstö #katkaravunpyrstö #alkuruoka #gluteeniton #chilikastike #äyriäinen #chili #chilikastike #marinointiin #dippikastike #makeakastike #valkosipuli #inkivääri #sweetchilisauce #helppotehdä #einiinmakea #maidoton #laktoositon #gluteeniton #kasvis #shrimp #prawn #chilli #sweetchili #sweetsauce #starter #firstcourse #shellfish #marinating #dipsauce #easytodo #garlic #ginger #milkfree #glutenfree #lactosefree #vegetabledish #notsosweet