Ollaan pariin otteeseen tehty lampaanjauhelista hampurilaisia ja niistä on tullut todella mehukkaita. Näin ”pizzaperjantaina” päätettiin sitten herkutella fetajuustolla maustetusta lampaanjauhelihapihveistä niin gluteenittomien kuin tavallisten sämpylöiden kanssa. Kyllähän nää oikein hyvältä maistuu myös sähkögrillissä paistettuna, mutta ei se pieni grillin maku pihveissä huonoa tee. 😉 Nämä lampaanjauhelihapihvit maistuvat todella hyvältä ilman sitä sämpylääkin. Huom. Jos lämmität sämpylöitä samalla ritilällä kuin gluteenittomia, niin lämmitä ensin ne gluteenittomat, jotta ei tule riskiä siitä, että gluteenia pääsee gluteenittomien leipien sekaan!
n. 1 kg lampaanjauhelihaa
½ tl merisuolaa
4 – 5 oksaa tuoretta rosmariinia tai
2 tl kuivattua rosmariinia
5 valkosipulin kynttä murskattuna
1 pkt fetajuustoa (esim. Patros)
Laita lampaanjauheliha kulhoon ja ripottele päälle merisuola. Silppua tuore rosmariini ja laita jauhelihan joukkoon (jos käytät kuivattua rosmariinia, sitä ei tarvitse silputa). Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet jauhelihan joukkoon. Murenna fetajuusto, esim. haarukan avulla ja lisää ne myös kulhoon. Sekoita ainekset keskenään (käsin on helpointa), kunnes ainekset ovat sekaisin. Vältä kuitenkin liikaa vaivaamista. Anna jauhelihataikinan maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
Tee jauhelihasta sopivan kokoisia pihvejä. Grillaa tai paista kypsäksi. Tarjoa hampurilaispihveinä (kuten me tehtiin) tai ihan sellaisenaan esim. salaatin tai vaikka bataattiranskalaisten kera.
#lammas #lampaanjauheliha #jauhelihapihvi #lampaanjauhelihapihvi #hampurilaispihvi #hampurilainen #gluteeniton #laktoositon #helpostihyvää #grilli #grilliruoka