Tein tuoreluumuchutneyta ensimmäisen kerran viime vuonna ja se sai suuren suosion. Siskonikin ilmoitti, että tätä on sitten saatava myös ensi vuonna. ? Alkuperäinen resepti on Dansukkerin sivuilta (ihan aavistuksen olen sitä muokannut), suosittelen kokeilemaan. Muista pestä ja kuumentaa purkit huolellisesti, tällöin chutney säilyy hyvin viikkojakin (jos sitä nyt yleensäkään jää jäljelle).
n. 1 kg tuoreita luumuja
2 punasipulia
2 punaista chiliä
2 rkl vaaleita sinapinsiemeniä
1/2 dl vettä
1/2 dl etikkaa
1 tl suolaa
1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1 dl hillosokeria
Halkaise pestyt luumut ja poista kivet. Kuori ja paloittele punasipulit ja silppua chilit. Pane kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen n. 30 – 45 minuuttia, kunnes luumut, sipulit ja chilit ovat pehminneet. Halutessasi voit poimia luumujen kuoret keitoksesta pois keittiöpihdeillä (mä en poiminut, mutta “kävin käsin läpi” chutneyn perunasurvimella). Jäähdytä hetki ja purkita.
Tuoreluumuchutney maistuu herkulliselta kinkun ja kalkkunan kanssa, sopii erinomaisesti myös suolakeksien ja juustojen seuraksi.
#luumu #chutney #luumuchutney #muscovado #hillosokeri #joulu #gluteeniton #laktoositon #kananmunaton #kasvis #lisuke #herkkulahja