Viikonloppuna tuli tehtyä possunpotkien lisukkeeksi perunamuussia, jota taas tein meidän suurelle kahden hengen perheelle niin reippaasti, että ylihän sitä jäi. Oon tosi huono syömään perunamuussia muuten kuin juuri tehtynä, joten jotain siitä piti keksiä. Perunarieskoista tykkään, mutta jotenkin tänä päivänä hyvää (varsinkin vehnää sisältämätöntä) perunarieskaa on todella vaikea löytää, siispä aattelin ihan itte kokeilla perunarieskaa tai ainakin jotain sinne päin. 😉 Tähän reseptiin yhdistelin muutamaa erilaista reseptiä, jotka netistä löysin. Näistä tuli hyviä, mutta ehkä jotenkin pitää tätä reseptiä vielä vähän tuunata…
(8 leipästä)
6 dl perunamuussia
(maitoa)
1 kananmuna
2 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl voita tai margariinia (käytin tällä kertaa Flora Kokin salaisuus öljyseosta)
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl suolaa
(pinnalle: juustoraastetta)
Jos perunamuussi on kovin tiivistä, sekoita joukkoon sen verran maitoa, että siitä tulee sellaista pehmeää ja ”perunamuusimaista”.
Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Nostele kahden ruokalusikan avulla taikinaa pellille ja muotoile niistä litteitä, pyöreitä leipiä (mä tein sellaisia noin sentin paksuisia ”rieskoja”). Ripottele tässä vaiheessa myös juustoraaste, jos sitä haluat laittaa rieskojen päälle.
Paista pellillinen kerrallaan 225 asteisessa uunissa noin 15 – 20 min., kunnes perunarieskat ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Tarjoile lämpiminä voin tai esim. munavoin kera.
#peruna #perunarieska #perunamuussi #rieska #gluteeniton #leipänen