6-vuotishääpäivä elikkäs sokerihäät! Hääpäivän kunniaksi aateltiin syödä pitkän kaavan mukaan ihan kotioloissa. ? Tampereen Kauppahallin Laatulihasta käytiin tilaamassa jo edellisviikkona sonninposkia pääruuaksi. Alkuruoka oli vähän hakusessa, kuten jälkiruokakin. Meijän pääruokaan kuului mausteena mm. chili ja inkivääri, joten niistä jotain oli keksittävä. Jälkiruoka-ajatus muodostuikin suhteellisen helposti eli inkiväärikeksit ja vanhanajan vaniljajäätelö chilillä maustettuna. Alkuruuaksi sitten ajateltiin marinoida jättikatkaravun pyrstöjä chili-inkiväärikastikkeessa. Ja a’vot! Menuhan olikin valmis!
5 dl kuohukermaa
3 kananmunan keltuaista
1 dl tomusokeria
2 vaniljatankoa
2 tl vaniljasokeria
1 – 2 palkoa punaista chiliä
Pilko chili(t) ohuiksi siivuiksi (poista siemenet).
Vaahdota kermavaahto paksuksi. Vaahdota erillisessä astiassa munankeltuaiset ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljatangon siemenet.
Nostele kevyesti käännelleen kermavaahto muna-sokeriseoksen joukkoon ja lisää pilkotut chilit.
Kaada seos haluamaasi pakastusta kestävään astiaan tai muottiin.
Nosta jäätelö pakastimeen vähintään kahdeksaksi tunniksi (ei tarvitse sekoitella välillä).
Anna sulaa noin kymmenen minuuttia ennen jäätelön irrottamista astiasta. Jos teet palloja jäätelökauhalla tai lusikalla, saat ne muotoiltua helpommin, jos kastelet ottimen kuumassa vedessä.
#jäätelö #vanhanajanvanilja #vanilja #vaniljajäätelö #aitovanilja #chili #jälkiruoka #jälkkäri #laktoositon #gluteeniton #herkkujälkkäri #kesä #helpostihyvää #kotitekoinen #homemade