6-vuotishääpäivä elikkäs sokerihäät! Hääpäivän kunniaksi aateltiin syödä pitkän kaavan mukaan ihan kotioloissa. ? Tampereen Kauppahallin Laatulihasta käytiin tilaamassa jo edellisviikkona sonninposkia pääruuaksi. Alkuruoka oli vähän hakusessa, kuten jälkiruokakin. Meijän pääruokaan kuului mausteena mm. chili ja inkivääri, joten niistä jotain oli keksittävä. Jälkiruoka-ajatus muodostuikin suhteellisen helposti eli inkiväärikeksit ja vanhanajan vaniljajäätelö chilillä maustettuna. Alkuruuaksi sitten ajateltiin marinoida jättikatkaravun pyrstöjä chili-inkiväärikastikkeessa. Ja a’vot! Menuhan olikin valmis!
100 g laktoositonta voita
1 dl laktoositonta kuohukermaa
2 ½ dl intiaani- tai ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
n. 6 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
ripaus suolaa
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri, siirappi ja inkivääri. Lisää voi ja kermavaahtoseokseen. Sekoita ruokasooda jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti, voi olla yönkin yli. Pyörittele palloiksi ja painele pellille ohuiksi pyörylöiksi. Paista 175 asteessa n. 7 – 10 minuuttia (meidän uunissa riitti tuo 7 min.).
Näistä inkiväärikekseistä tulee sellaisia pehmeitä keksejä.
#inkivääri #keksi #keksit #jälkkäri #jälkiruoka #laktoositon #jäätelönkanssa #kahvinkera #hyväämyössellaisenaan #helpostihyvää #kotitekoinen #homemade