Granaattiomenatabbouleh
Kokkikoulukaverini laittoi minulle muutama viikko sitten viestiä, että haluttaisiinko ostaa heidän kanssaan pässipoika puoliksi. No tokihan tällaiseen tarjoukseen on tartuttava, kun kerran luomulihaa on tarjolla ja sen saa sitten vielä valmiiksi käsiteltynä. Muistin samalla, että pakkasessa oli jo valmiina ystäviltämme saatu lampaanviulu, joten sehän piti saada näiden uusien lihojen alta pois. Valmistin viulun jo aiemmin hyväksi todetulla tavalla eli pari vuorokautta mausteissa ja yksi vuorokausi jogurtissa. Lisukkeeksi uunikasvisten sijaan tein tabboulehia, joka oli maustettu granaattiomenalla ja fetajuustolla. Kastikkeena toimi tuoreella mintulla ja harissalla maustettu jogurtti.
2 dl bulgur-vehnää
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 ½ dl appelsiinimehua
1 makea sipuli
½ kurkku
3 tomaattia
1/2 dl lehtipersiljaa
½ dl vahvaa minttua
1- 2 granaattiomena
100 g fetajuustoa öljyssä (mä käytin Arla apetina snackjuusto aurinkokuivatut tomaatit)
(suolaa)
Keitä bulgur ohjeen mukaan kasvisliemen ja appelsiinimehun sekoituksessa. Anna jäähtyä.
Irrota granaattiomenasta siemenet. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Kuori sipuli ja hienonna. Hienonna yrtit.
Yhdistä kaikki ainekset ja lisää feta sekä oljyineen. Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
Anna maustua kylmässä vahintaan puoli tuntia ja tarjoa esim. lampaan tai karitsan kanssa.
#tabbouleh #bulgur #bulgurvehnä #granaattiomena #salaatti #lisuke #vahalaktoosinen #helpostihyvää #pomegranate #salad #sidedish #lowlactose #easytocook