Bataatti on mukavaa vaihtelua perunalle. Kesällä siitä tulee grillissä paistettuna ihana lisuke, muina aikoina siitä voi tehdä vaikka sosekeittoa tai laatikkoa. Mulla teki mieli ranskalaisia ja nimenomaan bataattiranskalaisia, joiden ajattelin sopivan enemmän kuin hyvin ribsien ja coleslown kanssa. Näistä tuli ihanan rapsakoita, luulenpa sen johtuvan tuosta perunajauho-korppujauhoyhdistelmästä. Peltiä kyllä joutuu tiskaamaan tämän jälkeen, mutta kyllä se on sen arvoistakin! Kastikkeeksi tuli vielä raikas inkivääridippi, jonka ohjeen löysin Valion sivuilta.
n. 1 kg bataattia
½ dl oliiviöljyä
3 rkl perunajauhoja
2 rkl gluteenittomia korppujauhoja (voit käyttää tavallisiakin, mutta ranut ei ole enää GL)
2 tl suolaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl chilimaustetta
Pese bataatit huolellisesti, tällöin niitä ei tarvitse kuoria (poista kuitenkin mahdolliset huonot kohdat kuoresta). Leikkaa bataatit noin sentin paksuisiksi ”ranskalaisiksi”. Ei haittaa vaikka olis ohuempia/paksumpia, kunhan ovat suunnilleen yhtä paksuja tikkuja.
Liuota bataattiranskalaisia kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Valuta ja kuivaa. Laita suurehkoon pussiin peruna-ja korppujauhot sekä suola, mustapippuri ja chilimauste. Laita bataattitikut pussiin, sulje pussi siten, että sinne jää ilmaa ja ravistele.
Levitä oliiviöljy pellille ja lisää bataattitikut yhteen kerrokseen pellille siten etteivät ne koske toisiaan. Paista 225 asteeessa n. 10 minuuttia, sitten pelti pois uunista ja tikkujen kääntäminen yksitellen (voit toki tehdä tämän lastallakin, mutta mä, näin ”bataattiranuensikertalaisena” halusin varmistaa, että jokainen tikku kääntyi) ja jatka paistamista toiset 10 minuuttia, kunnes bataateissa on kaunis ruskea väri.
Herkuttele sellaisenaan tai tarjoa lisukkeena esim. ribseille, hampurilaisille tai pihville.
#bataatti #bataattiranskalaiset #bataattiranut #ranskalaiset #rapeatbataattiranskalaiset #lisuke #gluteeniton #laktoositon #kasvisruokavalio