Kuten oon varmasti monesti aiemmin raapustellut, niin meillä rakastetaan valkosipulia! Eksyin kuin vahingossa Nigella Lawsonin reseptiin ”Uunissa haudutettu valkosipulikana”. Valkosipulin määrä yllätti jopa meikäläisen, mutta ei muuta kuin kokeilemaan! Reseptissä oli käytetty reisipaloja, mä käytin ihan kaupasta löytyviä broilerin maustamattomia koipireisiä. Pikkasen muutin reseptiä liemen suhteen, kun pelkkä valkoviini kuulosti vähän tylsältä… Ruoka oli ihan hyvää, jos siis valkosipulista tykkää. 😉 Ehkä olisin kaivannut lisämakua itse koipiin, joten ens kerralla laitan koivet johonkin valkosipuliseen marinadiin yöksi.
40 valkosipulinkynttä (suunnilleen kolme kokonaista valkosipulia, mä käytin 4 kokonaista)
1 ruukku timjamia
200 g kevätsipulia
2 – 3 rasiaa maustamattomia broilerin koipireisiä (meillä 3 rasiaa)
öljyä paistamiseen
2,5 dl valkoviiniä
0,5 dl sitruunamehua
2 tl hunajaa
1 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä tai
n. ½ tl mustapippurirouhetta
Ota broilerin koipireisirasiat lämpiämään (huonelämpö) noin puolta tuntia ennen kuin alat valmistamaan ruokaa.
Pilko kevätsipuli ja silppua noin puolikas timjamiruukusta. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan (ei tartte kuoria).
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuivaa broilerien pinta. Kuumenna uunin kestävässä paistokasarissa tai ihan paistinpannussa öljy. Paista broilerit pienissä erissä kauniin ruskeiksi (älä täytä koko pannua, jotta liha ei ala kiehumaan omassa liemessä). Nosta koivet sivuun ja lisää pannulle pilkottu kevätsipuli. Kuullota hetki ja lisää kuorineen noin puolet valkosipulinkynsistä. Ripottele pinnalle timjaminlehdet.
Jos olet käyttänyt paistokasaria (mikäli käytit paistinpannua, jatka lukemista kohtaan ”mikäli käytit paistinpannua”), lisää broilerinkoivet nyt sipulien ja timjamin päälle. Lisää paistokasariin myös valkoviini, johon olet sekoittanut sitruunamehun ja hunajan, loput valkosipulinkynnet ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Lisää muutama timjaminoksa. Laita kasariin kansi tai folio päälle ja hauduta uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 ½ tuntia.
Mikäli käytit paistinpannua, kaada sipulit ja timjami uuninkestävään vuokaan. Lisää broilerinkoivet, kaada vuokaan valkoviini, johon olet sekoittanut sitruunamehun ja hunajan, sekä loput valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää muutama timjaminoksa. Laita uunivuokaan kansi tai folio päälle ja hauduta uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 ½ tuntia.
Tarjoile esim. kasvisten, pastan tai riisin kera.
#broileri #broilerikoipi #koipireisi #broileriruoka #valkosipuli #uuniruoka #pataruoka #pääruoka #laktoositon #gluteeniton #kananmunaton