Vuoden 2018 MasterChef Australian Masterclass -jaksossa Matt teki aivan äärimmäisen hyvältä näyttävää lammasta. Meijän perheessä kun tuosta lampaasta tykätään ja isosti, niin pakkohan tuota oli päästä kokeilemaan. Haasteita toi se, että Masterclassissa ei kauhean tarkasti määriä kerrota, joten meikäläisen oli sitten mentävä vähän niin kuin näppituntumalla. Matt käytti lampaan lapaa, mä käytin lampaan paistia. Tykättiinkö me? Todellakin! Love it!
n. 2,5 kg lampaan paistia
1 luomu appelsiini
Kuorrute:
2 sipulia
2 rkl korianterin siemeniä
1 rkl kuminaa
2 rkl oliiviöljyä
1 luomu sitruunan mehu
2 yksikyntistä valkosipulia kuorittuna
3/4 osaa persiljapuntista varsineen
1 luomu sitruunan kuori
2 rkl pikakahvia
1 rkl hienoa merisuolaa
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Laita sipulit tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes sipulin mehu/neste alkaa irtoamaan sipuleista. Anna tehosekoittimen jauhaa koko ajan ja lisää joukkoon korianterin siemenet, kumina sekä oliiviöljy. Lisää sitruunamehu sekä kuoritut valkosipulin kynnet. Raasta joukkoon sitruunan kuoret (vain kuori, ei sitä valkoista osaa joka on kitkerää). Lisää joukkoon myös pikakahvi ja suola. Jauha tahna tasaiseksi.
Raasta appelsiinin kuori koristelua varten talteen. Ota uunin kestävä vuoka esille, puolita appelsiini ja laita appelsiinin puolikkaat vuokaan. Laita lammaspaisti appelsiinin puolikkaiden päälle vuokaan ja levitä kuorrute lampaanpaistin päälle. Lammas kuorrutteineen uuniin, ensin 35 minuuttia 200 asteessa, jotta kuorrute kovettuu ja tämän jälkeen 140 asteeseen vähintään 6 tunniksi eli kunnes lammas on ”nyhtökypsää”. Kun lammaspaisti on ollut 130 asteisessa uunissa vajaat 4 tuntia, laita folioon käärityt pestyt punajuuret uuniin kypsymään. Punajuuret kypsyy reilussa 2 tunnissa.
2 kommenttia. Leave new
Siis 4 kynttä ei 14??!!!
Hei Sakari! Kyllä se tosiaankin on 14 valkosipulin kynttä. Kuulostaa hurjalta, mutta tämä on todella tymäkkä valkosipulikastike. Voit toki käyttää vähemmän kynsiä, jos et halua niin vahvaa kastiketta.