Kävin työkavereiden kanssa syömässä Tampereen keskustorin läheisyydessä olevassa ravintolassa, ja alkuruuaksi siellä oli parsaa. Mä tietty ihan intopinkeenä, nyt kun olen oppinut parsasta tykkäämään, että jepajee, tän kevään ekat parsat. Ja voi mikä pettymys! Parsat oli keitetty niin ylikypsiksi, että ne aivan muussaantuivat haarukan alla ja jopa leikkaaminen on haasteellista. Tästä suivaantuneena päätin, että meidän viikonlopun alkuruokana on parsaa. Niin oli ja kyllä oli myös (aivan varmasti) sata kertaa parempaa kuin se ko. ravintolan tuotos. Kotitehty murkina (on ainakin välillä) se paras murkina. 😉
1 – 2 nippua parsaa
1 – 2 pakettia pekonia
Valmista ensin hollandaisekastike ohjeen mukaan.
Leikkaa parsojen alapäästä (ei sieltä nuppujen puolelta) puumainen osa pois (eli noin reilu pari senttiä). Pyöritä yksi pekonisiivu kolmen parsan ympärille tiiviisti. Parsoja ei esikeitetä, mutta halutessasi voit kuoria parsat, mä en sitä tehnyt, eikä vaikuttanut makuun ollenkaan.
Paista paistinpannussa/sähkögrillissä/grillissä, kunnes pekonit ovat kypsiä, parsat kypsentyvät riittävästi pekonin kypsentyessä.
Tarjoile parsat alkuruokana tai pääruuan lisukkeena hollandaisekastikkeen kera.
#parsa #hollandaisekastike #alkuruoka #pääruuanlisuke #pekoni #gluteeniton #laktoositon