Graavattua lohta on tullut tehtyä monen monta kertaa, mutta jostain syystä carpacciota ei. Nyt oli aika tätäkin kokeilla, sillä jotain pientä halusin tarjota alkuruuaksi marokkolaiselle lammaspadalle. Täytyy sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt. Jos et siis pelkää raa’an lihan syöntiä, laita tämä testiin. 🙂
300 g pala Black Angusta (tai muuta naudan tai hevosen sisäfilettä)
merisuolaa rouheena
mustapippuria rouheena
Laita pöydälle pala kelmua. Rouhi kelmun pintaan merisuolaa ja mustapippuria. Pyöritä lihapalaa kelmun päällä niin, että suola ja pippuri tarttuu lihan pintaan. Kääri liha tiukalle rullalle kelmun sisään. Laita vielä toinenkin “kelmukuorrutus” lihalle, jotta pysyy varmasti rullalla. Laita liha pakastimeen n. 2 tunniksi.
Leikkaa kohmeisesta lihasta ohuen ohuita siivuja ja laita ne vierekkäin (ei päällekkäin) lautaselle tarjolle. Jos lihaviipale jää paksuksi, painele sitä varovaisesti kelmun alla ohuemmaksi (hyvää lihaa ei tarvitse nuijia!).
Rouhi lihojen päälle vielä vähän merisuolaa ja mustapippuria ja tarjoile rucolan ja parmesaanihiutaleiden kanssa.
#sisäfile #alkuruoka #helppoajahyvää #jotainpientä #gluteeniton #laktoositon