Porsaan suolalapa on taas näitä ns. helppoja ruokia eli mausta, laita paistopussiin kasvisten tai juuresten kera ja ”unohda” uuniin. Me ollaan tehty lapaa ihan sellaisenaan ja ymppäämällä pussiin possun kaveriksi lanttua, naurista ja sipulia. Tällä kertaa aattelin, että voisi vaikka laittaa vähän tuollaisia aasialaistyyppisiä makuja eli inkivääriä ja chiliä. Näin syksyllä tuollaiset lämmittävät mausteet tuntuvat jotenkin erityisen herkullisilta.
n. 1,5 kg porsaan lapaa (esim. Tamminen)
n. 5 cm pala tuoretta inkivääriä
4 punaista chiliä
1 iso purjo
1 uunin kestävä paistopussi
Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
Kuivaa lapa ja laita se paistopussiin ja pussi lihoineen uuninkestävään vuokaan tai uunipellin päälle. Kuori ja raasta inkivääri, levitä raastettu inkivääri porsaan lavan pinnalle. Paloittele chili ja ripottele palat inkiväärin päälle. Huuhtele purjo ja paloittele se myös ja lisää inkiväärin ja chilin päälle. Jos käytät Tammisen lapaa, siihen on jo lisätty suola eli sitä ei tarvitse lisätä.
Sulje pussi pakkauksen mukana tulevalla sulkijalla (ei tartte laittaa tiukkaan kiinni) ja laita pelti uunivuoka/-pelti uuniin. Paista n. 4 – 5 tuntia eli kunnes lapa on täysin kypsää ja sen voi ”paloitella” lusikan/kauhan avulla.
Tarjoa perunamuusin ja/tai juuresten ja kasvisten kera.
#sianliha #possu #possunliha #lapa #porsaanlapa #helpporuoka #uuniruoka #laktoositon #gluteeniton #pääruoka #helpostihyvää #slowfood