Viikonloppuna on ihanaa nauttia myös suhteellisen nopeasti valmistuvasta ruuasta (ei aina tartte olla sitä slow foodia) ja mikä olisikaan parempaa lauantain herkkua kuin pihvi, hyvät lisukkeet ja lasillinen punaviiniä.
4 hevosen ulkofilepihviä (tai jotain muuta hyvää pihvilihaa, jos hevosen lihan syöminen askarruttaa)
valkosipulikermaperunoita
myskikurpitsaa
Ota pihvit reilua tuntia ennen paistamista huonelämpöön.
Valmista valkosipulikermaperunat ja myskikurpitsat ohjeen mukaan. Kun perunat ja kurpitsa on kypsiä, valmistele pihvit paistoa varten rouhimalla pihvin pinnalle sekä merisuolaa että mustapippuria.
Paista pihvit kuumalla paistinpannulla omaa makuasi miellyttävään kypsyyteen, me paistellaan yleensä medium miinukseksi tai lähes raa’aksi. Mediumiksi pihvin saa helposti kun sen kääntää siinä vaiheessa kun pinta pisaroi.
Hevosen ulkofile on todella mureaa ja hyvää lihaa (mureampaa kuin naudan sisäfile), jota voi lämpimästi suositella, mikäli sitä vaan on kaupasta saatavilla. Meillä ko. herkkua saa vain Tampereen kauppahallista.
#hevosenulkofile #valkosipulikermaperunat #myskikurpitsa #pihvi #steak #laktoositon #gluteeniton #piffi