Ruuaksi oli tarkoitus valmistaa siskonmakkarakeittoa ja kun oli sellainen pikkasen nuhainen olo, aattelinpa että pitääpä kokeilla sellaista vähän mausteisempaa, aasialaistyyppistä soppaa. Ei siitä hullumpaa tullut! 😀
n. 1,5 l vettä
10 kpl keskikokoista perunaa
3 kaffirlimetinlehteä
pieni pala tuoretta inkivääriä
6 valkosipulin kynttä
1 chili
1 pkt siskonmakkaraa (Korpelan on meijän suosikki)
suolaa
Laita vesi kattilaan kiehumaan. Lisää kaffirlimetinlehdet. Kuori perunat ja pilko ne suunnilleen saman kokoisiksi paloiksi. Kun vesi kiehuu, laita perunan palaset kiehuvaan veteen (suolaa ei kannata laittaa keitinveteen, raaka peruna imee kaiken suolan itseensä). Kuori ja pilko valkosipulin kynnet ja lisää ne kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri, lisää sekin kattilaan perunoiden ja valkosipulin seuraksi. Pilko chili, mutta älä lisää sitä vielä.
Kun perunat ovat lähes kypsiä, pilko saksilla siskonmakkarat joukkoon. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes sekä perunat että siskonmakkarat ovat kypsiä. Lisää chili, tarkista suola.
Nauti sellaisenaan tai leivän kera.
#siskonmakkara #keitto #soppa #inkivääri #chili #valkosipuli #gluteeniton