Pinaattiletut on ollut mun herkkua (verilettujen lisäksi) niin kauan kun muistan. Aiemmin sitä tuli tyytyväisenä syötyä kaupasta valmiina saatavia lättyjä, mutta kun sitä kerran malttaa tehdä näitä itse, kaupan versiot jää hyllyyn. Voit myös käyttää ihan tavallisia vehnäjauhoja gluteenittomien jauhojen tilalla, toki letut ei sitten enää ole gluteenittomaan ruokavalioon sopivia.
6 dl punaista laktoositonta maitoa
4 pientä kananmunaa
3 dl gluteenitonta jauhoa (Semper Fin Mix)
2 pss hienonnettua pakastepinaattia
1 tl merisuolaa
3 rkl sokerijuurikaskuitu (Fibrex)
Sulata pakastepinaatit mikrossa riittävän isossa kulhossa (jotta saat muutkin lettuaineet mahtumaan). Kaada sekaan puolet maidosta, lisää kananmunat vatkaten joukkoon. Lisää suola, jauhot sekä sokerijuurikaskuitu. Sekoita hyvin. Lisää loput maidosta.
Anna turvota puolisen tuntia, sekoita taikinaa ennen paistamista (ja paiston aikana) ja paista voissa pikkulettu- tai blinipannulla suhteellisen kovalla lämmöllä.
Herkuttele puolukkahillon kera.
#pinaatti #pinaattiletut #gluteeniton #lätty #lätyt #laktoositon #pääruoka #puolukkahillo