Tämä piirakka kuuluu rapujuhliin! Västerbotten-juusto on aika voimakkaan makuista eli jakaa varmaan mielipiteitä, mutta me tykätään ja kovasti! Vähän arvokas piirakka tää on, Västerbotten-juusto ei ole sieltä halvimmasta päästä, mutta hyvästä maksaa mielellään…
Gluteeniton piirakkapohja
3 kananmunaa
450 g raastettua Västerbotten–juustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
1 tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
Valmistele gluteeniton piirakkapohja ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja vähän myös reunoille ja laita jääkaappiin odottelemaan.
Raasta juusto. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään. Lisää juustoraaste ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Piirakka on valmis, kun täyte on jähmettynyt ja kauniin ja tasaisen ruskea.
#Västerbotten #rapujuhlat #rapu #suolainenpiirakka #västerbottenjuusto #gluteeniton