Flunssa pääsi iskemään kaikesta valkosipulin syömisestä huolimati. Hmph. Mulla oli tarkoituksena tehdä pinaattilettuja, mutta jostain kumman syystä ei huvittanut seistä pitkiä aikoja hellan ääressä. Menin siis helpomman tien kautta ja tein pinaattipannukakun. Oikein hyvältä tämäkin maistui; mehevää ja pehmeää. Kannattaa kokeilla! Ja käy myös gluteenittomaan ruokavalioon. Jos voin määrä kauhistuttaa, laita silmät kiinni tai puolita voin määrä. ?
2 pss (á 150 g) hienonnettua pakastepinaattia (esim. Rainbow)
1 l laktoositonta maitoa (sinistä tai punaista)
2 rkl psylliumia
4 ½ dl gluteenittomia jauhoja
5 isoa kananmunaa
100 g laktoositonta voita sulatettuna
Sulata pakastepinaatit jääkaapissa (tai jos on kiire niin käytä mikrossa) ja kaada pinaatit kulhoon. Kaada reilut puolet maidosta pinaattien päälle ja sekoita. Sekoita maito-pinaattiseokseen pikkuhiljaa jauhoja, joihin psyllium on sekoitettu. Anna turvota puolisen tuntia.
Sekoita taikinan sekaan loput maidosta, lisää kananmunat ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Paista keskilämmöllä 200 asteessa n. 35 – 40 minuuttia.
Nauti kuumana puolukkahillon kera. Jos kaipaat lisää ruokaisuutta, tarjoa pannukakun kanssa esim. makaroonisalaattia
#pinaatti #pannukakku #iltapala #pääruoka #gluteeniton #laktoositon #helpostihyvää
2 kommenttia. Leave new
Tämä pinaattipannukakku on aivan ihanaa. Tuntuu, että siitä tulee kerta kerralta parempaa ja perhe syö sen aina yhdeltä istumalta. Meillä tehdään aina gluteeniton versio. Hippunen suolaa parantaa minusta makua, mutta se on makuasia.
Hei Mervi! Kiva kuulla, että olet tykännyt reseptistä! 🙂 Täytyypä ensi kerralla koklata laittaa pikkuruisen suolaa taikinaan mukaan.