Täytetyt herkkusienet on sellainen mukava alkuruoka jota tulee kesäisin tehtyä aika useinkin. Portobello on jäänyt vähän vähemmälle käytölle, osittain sen massiivisuuden vuoksi ja ehkä myös siksi, että edellisellä kokeilukerralla sieni jäi mauttomaksi sekä vähän raa’aksi, joten se ei mitenkään hivellyt makuhermoja. Tällä kertaa ”täytteet” onnistuivat ja sieni oli myös kypsä! Tästä saat myös mainion ”pihvin” kasviruokavaliota noudattavalle ja menee varmasti myös muillekin pääruokana, tällöin kannattaa varata ainakin kaksi sientä per henkilö. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan joko grillissä tai uunissa. 🙂 Tästä ohjeesta tulee alkuruoka kahdelle.
2 Portobelloa
2 kpl, n. 2 cm paksuinen palaa vuohenjuustoa
2 – 3 valkosipulinkynttä
tuoretta rosmariinia
merisuolaa
vajaa ½ dl oliiviöljyä
Laita kuppiin vajaa puoli desilitraa oliiviöljyä, rouhi joukkoon merisuolaa ja heitä sekaan muutamia rosmariinin oksia. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ne siivuiksi. Leikkaa portobellosta jalka pois (sen voit käyttää vaikka munakkaaseen makua tuomaan).
Aloita paistamalla vuohenjuustosiivut kovalla lämmöllä joko paistinpannulla (laita pieni määrä voita pannulle) tai grillissä (sähkö- ja kaasugrillin parilaosa toimii tässä hyvin, hiiligrillin toimivuudesta tähän en osaa sanoa), jotta saat vuohenjuustoon nätin värin pintaan, juuston ei siis tarvitse tässä vaiheessa pehmentyä. Nosta juustoviipaleet esim. lautaselle odottamaan myöhempää käyttöä.
Sivele pullasudilla tai vastaavalla kupissa olevaa öljyseosta sienen helttapuolelle. Grillaa tai paista paistinpannulla sieniä helttapuoli alaspäin suhteellisen kovalla lämmöllä viitisen minuuttia. Sivele pullasudilla paiston loppupuolella sienen kanteen oliiviöljyä ja käännä sienet. Ripottele valkosipulinsiivut sienelle, nostele oliiviöljyn seasta rosmariinin oksat sienille ja ripottele oliiviöljyä esim. teelusikan avulla sienen päälle. Nosta vuohenjuustoviipaleet sienien päälle ja grillaa (grillin kansi kiinni) 5 – 10 minuuttia, kunnes sieni on sopivan pehmeä (kokeile sienen reunaa). Jos teet sienet uunissa, laita sienet vuohenjuuston kera 200 asteeseen ja paista kunnes sieni on kypsä.
Tarjoile alkuruokana esim. rucolan ja tomaatin kera.
#alkuruoka #portobello #sieni #kasvisruokavalio #kasvisruoka #vuohenjuusto #kasvispihvi #grillaus #onnistuumyösuunissa #pientähyvää #herkkuakahdelle