Tykätään mun miehen kanssa juustoista tosi paljon ja aikas monesti niitä tarjoillaan meillä jälkiruokana. Tällä kertaa ajateltiin, että syödäänpä juustoa alkuruuaksi, kun uuni joka tapauksessa täytyy laittaa ”tulille” Wellingtonin pihvin valmiiksi saamiseksi. Jos et halua hirmuisen tuhtia valkosipulin makua suuhusi, käytä tähän tuoretta valkosipulia (valkosipuli ei ehdi juusto sisällä kypsymään), joka on huomattavasti miedomman makuista. Valkosipulin kynnet on myös tarvittaessa helppo ”laittaa sivuun”, jos et halua valkosipulia sellaisenaan syödä. Mutta hirmuisen hyvää tämä joka tapauksessa on!
500 g Brie-juustoa
(tuoreen) valkosipulin kynsiä
hunajaa
(tuoretta) rosmariinia
Ota jääkaappikylmä Brie pois paketista ja laita se leivinpaperin päälle. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Jos Briessä on todella paksu kuori, ota varovaisesti kuorta pinnalta ihan vähän pois.
Kuori ja puolita valkosipulin kynnet ja töki niitä juustoon sinne tänne. Valuta päälle hunajaa ja ripottele pinnalle rosmariinia.
Paista uunissa n. 15 – 20 minuuttia, kunnes juusto on lämmennyt ja on sisältä juoksevaa (voit varovasti painaa sormella juuston pinnasta, jos antaa helposti periksi, sisus on pehmeää). Tarjoile esim. makean hillon (viikuna-, aprikoosihillo jne) ja tuoreen (gluteenittoman) patongin kera!
#Brie #valkohomejuusto #uunijuusto #juustoauunissa #valkohomejuustouunissa #valkosipuli #alkuruoka #gluteeniton